Lyd

Lyd


Lyd er kanskje den viktigste bestanddelen i kommunikasjon. Hva ville et videokonferanserom vært om det bare var kamera og skjermer i rommet? Hvordan ville det vært å gå på konsert om det ikke hadde vært høyttalere som formidlet lyden? Begge deler ville fungert uten bilde men uten lyd hadde man ikke kommet så langt.


Likevel har man over lang tid latt være å prioritere lyd. Man bruker masse penger på skjermer og projektorer men omtrent ingenting på lydkvalitet. Høyttalerløsninger har blitt under dimensjonert. Dette gjør at man ikke klarer å følge standarder for taletydelighet og lyd dekning. Som et resultat vil personer med nedsatt hørsel gå glipp av informasjonen som blir gitt.


Lyd kan være så mangt og det som er riktig i et rom og i en aplikasjon er ikke nødvendigvis riktig i en annen. Noen ganger er det nok med to høyttalere ved lerret eller skjermen mens andre ganger kan det være riktig å ha flere høyttalere med tidsforsinkelser eller høyttalere i taket for å dekke hele rommet skikkelig. Det er derfor viktig å tenke på hva behovet er før man velger løsning. 


Det er også viktig at forsterkerene er kraftig nok til å drive høyttalerne samt at man tenker på signaldistribusjonen i lydsystemet.


Utstyr finnes i forskjellige pris, kvalitet og funksjons nivåer. For å velge riktige produkter og løsninger for ditt prosjekt er det viktig å velge en rådgiver som har teknisk kompetanse og erfaring og som jevnlig oppdaterer seg hos de forskjellige leverandørene.


Det gjør AV Consult.