Bilde

Bilde


En eller flere visningsflater? 16:9 eller 16:10 format? WXGA, HD, Full HD, WUXGA, 2K, UHD eller 4K oppløsning? 24, 30 eller 60Hz? 4:2:0 eller 4:4:4 croma sub sampling? HDR? HDCP?

 

Projektor og lerret eller skjerm?


Mulighetene er mange.


Uansett hvilke formater man skal kunne få opp på visningsflaten må systemene for signaldistribusjon håndtere  de signalene som kobles på.


Med digitale signaler får vi bedre kvalitet men det er mange fallgruver. Kopibeskyttelse og kryptering kan skape problemer om man ikke har tenkt seg godt om når man designer systemet.

Det er mange ting å tenke på og det er mange som har brent seg på å kjøpe billigste sort signaldistribusjon. Billige extendere fungerer gjerne 1:1 men ikke alltid i et større system med matriser og flere visningsflater. AV over IP blir mer og mer brukt. Hva innebærer dette for nettverket? 


Noen tilbydere velger å tilby billigste løsning for så å selge opp til god kvalitet i etterkant. Resultatet er at de som vinner anbudet ikke lenger er den billigste leverandøren. Det er derfor viktig å velge en konsulent med praktisk erfaring og god kompetanse.


Det har AV Consult. Vi er sertifisert hos flere av de største aktørene for signaldistribusjon.